top of page

PERS

Numi_DeMorgen.jpeg

 

“Zonder verdere details te geven, schetst Numi Yaldati in 33 minuten feilloos de sociale uitsluiting waarin de twee hoofdpersonages verzeild zijn geraakt. De omstandigheden zijn verschillend, de gevolgen zijn dezelfde, en in de stiltes die in de tekst vallen, hoor je de uitzichtloosheid die zich in dat appartement bevindt. Er zijn geen acteurs en er is geen scène, maar de manier waarop Leysen en Siebens twee abstracte personages tot leven wekken, is puur theater."

 

- Ewoud Ceulemans 

(De Morgen 04/02/2021)

DeStandaard_Numi.png

 

“Het is de verdienste van Leysen dat ze in dit integere werkje reso-luut naar de binnenkant van de anonieme personages peilt. Hun lot mag dan intriest zijn, in dit intieme gebaar van omtrek tot omtrek fonkelt toch poëzie en hoop. 

 

- Gilles Michiels

(De Standaard 04/02/2021)

Klik hier voor de tekstversie

drie sterren.png
Knack_Numi Yaldati.jpg
"We vergeten in tijden vol oorlog of oorlogsdreiging de kleine tragedies die zich voltrekken. We vergeten dat achter elk raam van een woonblok iemand kan zitten die wezenloos naar de wereld tuurt."
Klara_Numi.png
BRUZZ_Numi.png
Pzazz recensie Numi.png

 

‘Numi Yaldati’ raakt je poëtisch, en prikkelt je verbeelding op een voortreffelijk gedoseerde manier. Pijn, schoonheid, vertwijfeling, weemoed vloeien in deze multimediale installatie organisch in elkaar over. Als het scherm weer dooft en je alleen in je hoekje achterblijft tuur je wat wezenloos, maar ontroerd naar de metalen wanden. De woorden van de dakloze vrouw zinderen na: “Als alles wegvalt wat er in een kamer kan, blijven alleen de muren over”.

 

- Jasper Delva

(Pzazz 04/02/2021)

bottom of page